ponedeljek, 25. september 2017

Pismo ženskam



Pismo ženskam

Ženske smo obdarjene z lastnostmi, ki so bistvene za odnose. Smo vabljive. Smo ranljive. Smo nežne. Smo ognjevite in predane. Smo očarljive. Globoko v sebi hrepenimo po lepoti, tako fizični kot notranji. Prav tako smo obdarjene s sposobnostjo, da pretrpimo velike stiske, z vizijo, da bi svet naredile boljši. Vse to nosimo v sebi!
Se kdaj zalotite, da razmišljate o kateri izmed vaših prijateljic, sodelavk, sorodnic? Se primerjate z njimi? Ali razmišljate o tem, kako popolna življenja imajo? Imajo družino, imajo ljubečega moža, otroke, psa. Vedno so čudovito urejene, polne energije, nasmejane. Imajo čas za druženje s prijatelji, hodijo po nakupih, h frizerju, kozmetičarki in še kam. So morda vaš idol ali pač ne?
Ali razmišljate o sebi, kot o popolni ženski? Namenite tudi sebi kdaj vsaj malo občudovanja, za vse kar naredite? Ali se kdaj občudujete, ker ste to kar ste? Se zavedate, da ste sposobne, lepe in enkratne!?
Morda razmišljate o sebi prav nasprotno. Nisem dovolj lepa, nisem dovolj suha, nisem dovolj prijazna, nisem dovolj ljubezniva, nisem dovolj dosledna, nisem dovolj natančna in hkrati sem preveč čustvena, preveč potrebna pomoči, preveč neurejena, preveč utrujena… vedno malo premalo ali malo preveč.
Hrepenenje vsake ženske je, da bi bila lepa. Da bi drugi videli in občudovali njeno lepoto. To hrepenenje je položeno v srce vsake ženske. Tu pa ne gre le za hrepenenje po zunanji lepoti ampak, da gre za lepoto v globini tega kar ženska je. Lepota ženske bi bila prazna, če ne bi bilo njene srčne lepote. Če se spomnimo filma Moje pesmi moje sanje vemo, da je bila grofica lepša od Marije (po zunanji lepoti), toda Marija je bila srčna, ljubka v svoji notranji lepoti. S prijaznostjo, srčnostjo in toplino je očarala vse okrog sebe. Ženska, ki je bogata notranje lepote, je vabljiva.
Morda se zdi to ideal, ki je mnogim nedosegljiv. Vpetost v vsakdanje življenje nas utruja in ne zmoremo ves čas biti prijazne in očarljive. Še več, smo utrujene, izžete. Zato, ker je naše življenje naporno in težko, včasih tudi polno bolečine in trpljenja, skušamo prikriti svoj pravi jaz. Prepričane smo, da če bi nas drugi resnično poznali, potem jim ne bi bile všeč. Tveganje je preveliko. Zato se mnoge ženske skrivajo za make-upom, humorjem, jeznim molkom, zaprtostjo. Skrivajo svoj lastni jaz. V preteklosti so bile ranjene in prizadete in tega ne upajo več tvegati. Eden izmed razlogov, zakaj so ženske tako zelo utrujene, je ta, da zapravljajo ogromno energije za to, da ostanejo mirne. Toliko energije namenjajo temu, da potlačijo bolečine in da skrbijo za svoj videz. Bojijo se, da če bodo dopustile svoji žalosti, da jo začutijo, da jih bo ta uničila. To je razumljiv strah, toda žalost nam lahko pomaga ozdraviti naša srca.  Druga dobra stvar, ki nam pomaga na poti do naše lepote, po kateri hrepenimo je, da si dovolimo občutiti jezo. Ni nam namenjeno, da živimo tako.  Potrebno se je soočiti z vso bolečino, ki se je tekom dolgih let nabirala. Soočiti se je potrebno. Izjokati vse neizjokane solze. In ko pride do žalovanja zaradi vseh težkih trenutkov mora priti tudi odpuščanje. Vse moramo pustiti za seboj in se odločiti, da bo naša pot od sedaj naprej drugačna. Postale bomo ženske v vsej polnosti, ko bomo poskrbele za svoj notranji jaz.
Vsaka ženska piše svojo zgodbo. In vsaka zgodba je lahko zelo bogata in polna njene lepote in ljubezni. Lahko je navdih vsem, ki jo obkrožajo. Če poskrbi zase…

Želim biti lepa,
da boš v občudovanju obstal,
pogledal v moje srce
in osupnil.
Želim te slišati reči, 
da je dovolj to, kar sem,
želim le biti vredna ljubezni 
in lepa. 

(Bethany Dillon)

Če želite ponovno spoznati sebe kot žensko, lepo in očarljivo, ste vabljene, da se pridružite skupini za ženske!

Posvetile se bomo temam, kot so odnosi v primarni družini (odnos mama-hči, oče-hči, odnos moški-ženska, čudovitem poslanstvu - materinstvu), odnos do našega telesa, spregovorile bomo o čustvih, o vzpostavljanju zdravih odnosov, o lepoti ženske duše, zdravi komunikaciji. Srečanja bodo potekala kot preplet predavanja, vodenega pogovora in raznovrstnih izkustvenih vaj. 



Vzemite si čas zase, bodite lepe in očarljive!

Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Skupino vodi: mag. Zakonske in družinske terapije, Nataša Leskovec.

Srečanja bodo potekala v:  Ljubljana- Koseze.

Cena: 10 evrov na srečanje

Kako se lahko vključite v skupino?

Pišite na elektronski naslov: zavod.agape@gmail.com ali pošljite SMS na 031 554 496 (Nataša)

Če ne želite svojih bolečin in trpljenja deliti v skupini, pa bi vseeno rade očistile svoje življenje trpljena in bolečih odnosov, se lahko prijavite na individualno terapijo.


Zakonska in družinska terapevtka Nataša Leskovec, Zavod Agape.
Zakonska in družinska terapija in svetovanje
031 554 496
zavod.agape@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar

So težave v zakonu premostljive