sobota, 16. december 2017

Skupina za mamice



Mama je ena sama,
prva radost je mama,
prvi spev nina-nana,
prva beseda:  mama!
Tone Pavček

V januarju pričenjamo s skupino za mlade mamice. Skupina je namenjena vsem mamicam, ki imajo dojenčka. Namen skupine je razvijanje tesne povezanosti med otrokom in mamico. Skupina spodbuja, da mamica razvije sočutje do otroka, odgovornost do sebe in otroka, ter da se nauči, kako globlje razumeti potrebe in vedenje svojega otroka. Učimo se ustreznega očesnega kontakta z otrokom, pomagamo mami prepoznati, kako naj umiri otroka in kako prepozna njegove telesne potrebe. Skupina je namenjena ustvarjanju varnega prostora, kjer lahko mame spregovorijo o skrbeh in radostih povezanih s skrbjo za otroka.
Na skupini obravnavamo vsakokrat drugo temo (dojenje, odnosi s sorodniki, porodne izkušnje itd.) o kateri lahko mamice pripovedujejo iz svojih izkušenj. S pomočjo skupine postajajo mame po vsakem srečanju bolj samozavestne in gotove v to, da so najboljše in nezamenljive za svoje otroke. Mamice boste po skupini imele možnost zastaviti tudi osebna vprašanja, ki vas pestijo.
Skupino vodi psihoterapevtka Nataša Leskovec, mama štirih otrok, ki ima poleg terapevtskih izkušenj tudi izkušnje dela s predšolskimi otroki.
Skupina se prične v četrtek, 4.1.2018 ob 17.30 (Podutiška c. 20, Ljubljana – Koseze). 
Prispevek za skupino znaša 10 eurov, 7 eurov za študentke, za brezposelne po dogovoru. 
Število prijav je omejeno na 12 mamic.
Prijave zbiramo na naslov: zavod.agape@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar

So težave v zakonu premostljive