četrtek, 26. oktober 2017

Pismo mojemu možu



Pismo mojemu možu
 

Včasih se vse zdi tako kaotično in hitro, kot da smo v viharju in se ne moremo ustaviti. Čas gre mimo in pozabim, da te moram resnično videti.
Ko se ustavim, opazim jedkost življenja, procese, ki so te postarali, naredili močnejšega in modrejšega. Še vedno si takšen kot takrat, ko sva se poročila, si pa tudi drugačen. Skupaj sva zrastla. Ponosna sem na to, kar si in na to, kar si postal. Videla sem te v dobrem in v slabem. Tudi ti si me videl v dobrem in slabem. Skupaj sva bila nepopolna in se imela še vedno rada – to je tisto, zaradi česar si pripadava.
Včasih od tebe pričakujem vse. Stvari, ki ti jih ni treba narediti, kot je to, da me osrečiš, da mi daš čutiti, da sem suha ali popolna. Oprosti. To ni tvoje delo. Vem, da ni. Včasih, ko sem jezna nate, se znesem nad tabo.
Vidim vse to. Ko se borim, me je strah ali sem depresivna  zavijam z očmi in te srepo gledam, če rečeš napačne stvari. To ni prav, to lahko rečem. Moj boj je moj in ne tvoj. Žal mi je, da ti v zmešnjavi življenja dajem najslabše namesto najboljše – bolj pogosto, kot lahko priznam.
Danes in vsak dan, želim, da veš…

Ti si moja najljubša oseba, s katero grem skozi težke čase.
Ko se prebudim z oteklimi očmi od nočnega ihtenja, si želim biti s teboj. Če se borim, če delam napake, če sem razdvojena, ne bi tega delila z nikomer drugim, kot le s teboj.

Ti si moja najljubša oseba s katero delim pustolovščine
Ti si tisti, s katerim najraje preplezam gore, grem na letalo in imam otroke. Z nikomer drugim ne bi stopala v neznano, kot le s teboj. Ti si moj, ti si moj dom in s teboj bi šla kamorkoli (Razen v vesoje ali na bungee jumping, to pa ne).

Ti si oseba, s katero rada praznujem.
Ko nekdo od naju pri nečem zmaga, ne bi z nikomer drugim sedela za kuhinjsko mizo s steklenico šampanjca, ampak samo s teboj. Čeprav je pomivalno korito polno kuhinjske posode in cel kup perila v dnevni sobi, ni slavja na katerim bi bila raje, kot na najinem. 

Ti si oseba, s katero se rada smejem.
Rada gledam smešne filme s teboj in se norčujem iz slabih filmov in plitkih zgodb. Ti si moja najljubša oseba, ki me draži in ni nikogar, ki bi ga imela raje.

Ti si moja najljubša oseba, s katero jočem.
Ko jočem s teboj, ne morem biti lepa ali čista. Lahko pustim, da mi po obrazu teče smrkelj in maskara in je vse v redu. Ne poskušam se obrisati .Poznaš me in ni me strah, ker me vidiš grdo.

Ti si moja najljubša oseba, s katero delim starševstvo.
Vse dajeva od sebe, da jih vzgajava s celim srcem in s strastjo v duši in komaj veva, kaj delava. Sva na poti, ko nama vse prerašča čez glavo in misliva, da večkrat padeva kot uspeva, ampak jih imava še vedno rada in jih še naprej vodiva.
Svoje delo opravljaš najbolje – zelo sem ponosna, da si takšen oče.
Si najboljši oče za najine otroke in brez dvoma vem, da tako mislijo tudi oni. 

Vedela sem, da sem se poročila z nekom, ki ga ljubim in občudujem, a nisem vedela kakšen moški boš postal. Nisem vedela, kakšen oče boš ali kakšen mož boš v dobrem in slabem. Nisem vedela, kako boš pestoval najine otroke, ko se bodo rodili.

Nisem vedela, kako bo, ko se bova soočala s finančnimi težavami in nisem vedela, kako boš držal mojo roko, čeprav se bova malo pred tem sprla. Nisem vedela, kako boš česal lase najine hčerke ali kako jih boš učil, da naj trdo delajo, da bodo uresničili svoje sanje.
Nisem vedela, vendar sem hvaležna, da sem te izbrala.
Vem, da te zanima, če delaš dobro in naj ti povem: delaš zelo, zelo dobro.
Ljubim te,
Tvoja žena

Napisala: Jessica Johnston


Prevod: Zakonska in družinska terapevtka Nataša Leskovec

Zakonska in družinska terapija in svetovanje
031 554 496




1 komentar:

  1. Moje ime je Lilian N. To je zelo vesel dan v mojem življenju zaradi pomoči, ki mi jo je pomagal dr. Bila sem poročena 6 let in bilo je tako grozno, ker me je mož res varal in iskal ločitev, ko pa sem na internetu naletel na e-pošto Dr.saguru, kako je pomagal toliko ljudem, da so dobili nazaj svojega bivšega in pomagajo popraviti odnos. in naj bodo ljudje srečni v svojih odnosih. Pojasnila sem mu svojo situacijo in nato poiskala njegovo pomoč, toda na moje presenečenje mi je rekel, da mi bo pomagal pri mojem primeru in zdaj praznujem, ker se je moj mož popolnoma spremenil za vedno. Vedno hoče biti ob meni in ne more storiti ničesar g brez mojega darila. Res uživam v zakonu, kako čudovito praznovanje. Še naprej bom pričeval po internetu, ker je Dr.saguru resnično pravi urok. ALI POTREBUJETE POMOČ, PO KAJ POZNITE ZDRAVNIKA SAGURU ZDAJ PO EMAILU: drsagurusolutions@gmail.com ali WhatsApp +12098373537 On je edini odgovor na vašo težavo in v vašem odnosu se počutite srečni. in njegova tudi popolna v
    1 LJUBEZEN ČOVEK
    2 ZMAGAJTE NAZAJ
    3 SADJE MAJKE
    4 PROMOCIJA ČASOPISA
    5 ZAŠČITA ČAROVOVA
    6 POSLOVNI ČASOPIS
    7 DOBRA ČLANKA
    8 LOTERIJSKI PRAVOPIS in SODNI PRIMER

    OdgovoriIzbriši

So težave v zakonu premostljive