ponedeljek, 31. julij 2017

Naj vas ne bo sram iti na terapijo!






Naj vas ne bo sram iti na terapijo!








Pogovor o naših problemih je lahko ključ, da se jih osvobodimo
Terapija. Ne sedaj, ni pravi čas… Imam preveč odgovornosti…preveč se dogaja trenutno. Toda nikoli ni idealnega časa, nikoli ne moreš reči, da si 100% pripravljen. Strah in negotovost nas vedno spremljajo. V življenju ne moremo računati na « mir v mislih » in takoj, ko si postavimo prednostne naloge, nikoli nimamo dovolj časa.
Dobra sprememba
Ko smo bolni gremo k zdravniku, ker se želimo bolje počutiti. Lahko gremo k različnim specialistom in zapravimo velike vsote denarja, da nam bodo postavili pravo diagnozo. Če naše duševno in čustveno življenje ne deluje popolnoma, če vemo, da nosimo tovor, s katerim komaj upravljamo sami, zakaj se ne borimo zase?
Velja prepričanje, da grejo na terapijo samo ljudje, ki imajo probleme s samim seboj. Toda, kdo nima problemov? Zakaj mislimo, da bi bilo bolje probleme malo odložiti in se z njimi spopadati sami? Zakaj nas skrbi, kaj mislijo drugi? Škoda, da večina od nas ne gleda na terapijo kot na priložnost, da delamo na različnih življenjskih situacijah, da bi postali svobodnejši in srečnejši ljudje.
Lahko se povežem. Običajno sem se sramovala svojih problemov. V svetu, kjer pritiskajo na nas, da moramo uspeti, da moramo biti organizirani in brez napak, kako naj bi pokazala, da sem šibka, zmedena in da potrebujem podporo. Nihče ne želi javno kazati svojih slabosti. Navsezadnje se zdi, da v življenju nisem uspela.
Toda, ko sem se končno odločila za terapijo, sem bila zadovoljna, da sem naredila korak naprej, da nisem obtičala na mestu. Odločila sem se, da želim boljše življenje in da ne želim, da bi bila moja prihodnost odvisna od tega, kar se mi je zgodilo v preteklosti.
Vsi smo šibki
Nisem vedela kako bo – ali me bo govorjenje o mojih izkušnjah drago stalo? Bom zaupala terapevtu? Bom jokala na vsakem srečanju? Tako je bilo, jokala sem, in včasih nisem hotela iti, ker je bilo težko. Morala sem se soočiti z mojo jezo, žalostjo, občutkom izgube, ker nisem imela življenja, o katerem sem sanjala.
Ko vaš svet deluje na določen način, ne želite, da vse razpade. Toda na terapiji ugotovite, da svet sploh ne deluje tako. Zahvaljujoč terapiji, prinašam v svoj svet drugačen red, z drugačnim pogledom, z novimi idejami in upanjem, da ga bom lahko rešila. Nikoli nisem obžalovala svoje odločitve.
Vsak od nas je zlomljen nekje na sredini. Vsi imamo probleme. Tisti, ki o njih ne govorijo na glas, niso brez njih. Ni treba, da prihajamo iz disfunkcionalne družine, da to doživimo. Mnogo ljudi skriva svojo žalost, osamljenost in bolečino pod nasmeškom, luksuzom in fotografijami na Facebooku.
Toda ne bi se smeli pretvarjati, da se ni nič zgodilo, da je normalno, da je tako kot je in da ni razloga, da bi ponovno odpirali stare rane. Moramo govoriti o dejstvu, da ni vse vredu. Odreči se moramo prepričanju, da smo neuničljivi in popolni.
Nismo.
Najboljša naložba
Terapija ne bo spremenila vseh okrog vas. Ne bo spremenila vašega okolja in ne bo spremenila preteklosti. Spremenila bo vas. Spremenila bo vaš pristop, da boste lahko živeli svoje življenje, zato strah nima zadnje besede. Je najboljša stvar, ki jo lahko naredite zase – za vašega zakonca, vaše otroke in vaše prijatelje.
Terapija je naložba, ne še ena težave in nepotrebni strošek. Psiholog vas ne bo popravljal. On ali ona vam bo pomagala slediti poti, ki bo verjetno manj kruta, kot tista, po kateri ste hodili tako dolgo.

Vir: Aleteia
Prevedla mag. Nataša Leskovec, Zavod Agape.


1 komentar:

  1. Pozdravljeni, vsi gledalci na spletu, jaz sem Dragica Marčič, iz Ljubljane, Slovenija ... sem tu, da delim čudovito delo, opravljeno zame ... Po treh letih v zakonu z možem z dvema otrokoma se je moj mož začel čudno obnašati in se dogajati zunaj z drugimi ženskami in mi je pokazal hladno ljubezen, večkrat mi grozi, da me bo ločil, če si ga upam podvomiti o njegovi aferi z drugimi ženskami. Bil sem popolnoma opustošen in zmeden, dokler mi stari prijatelj ni sporočil o urivanju uroka. Internet, imenovan Dr igbinovia, ki ljudem, ki imajo težave v zvezi in zakonski zvezi, pomaga z ljubezenskimi uroki, sem sprva dvomil, če takšna stvar sploh obstaja, vendar sem se odločil, da poskusim, ko se obrnem nanj, pomagal mi je dati ljubezenski urok in v 48 urah se je moj mož vrnil k meni in se začel opravičevati, zdaj pa je nehal hoditi z drugimi ženskami in je z mano za dobro in zares. Obrnite se na tega velikega ljubitelja ljubezenskega uroka, da se bo vaš odnos ali zakonska težava rešila danes .... on tudi pozdravi ... HIV / AIDS, HEPATITIS, NIZKA SPERMSKA ŠTEVILA, RAZLIČNE BOLEZENI, FIBROIDNE BOLEZNI, GONORHEA, FALLOPIAN TUBE, BREZPLAČNOST, HERPES . vse zahvaljujoč dr. Igbinovia vam lahko tudi pomaga, kontaktirajte ga neposredno, če potrebujete njegovo pomoč na EMAIL .... doctorigbinovia93@gmail.com ga pokličite zdaj in WhatsApp kontaktno številko na WhatsApp +2348144480786 hvala, ker ste svoj čas namenili meni. ........

    OdgovoriIzbriši

So težave v zakonu premostljive